Sorozatmánia - Az új trónkövetelők 3/3. NCIS: Los Angeles

Az új trónkövetelők triumvirátusának utolsó tagjaként egy személyes kedvencemet tartogattam. Nagyon sok sorozatot nézek egy időben. Szerencsére van választék, és idővel ki lehet rostálni az olyan szériákat, amik nem igazán kötnek le, de vissza is lehet tekinteni néhány "őskövületre", melyek már hosszú ideje szórakoztatják a nézőket.

Az alap széria az NCIS az idei évben érkezett a hetedik évadhoz. Ki tudja miért nagyon sokáig valahogyan nem tulajdonítottam különösebb figyelmet ennek a sorozatnak. Talán az volt az oka, hogy úgy éreztem hogy a CSI és a CSI: New York sorozatok után, nem tudnak már újat mutatni. Hősiesen bevallom, nagyot tévedtem ez ügyben. Az "egy újszülöttnek minden vicc új" elve alapján belevetettem magamat a tengerészeti helyszínelők világába. Úgy gondolom, mindenki más tematika szerint néz sorozatot. Az én elvem, hogy ha bejön a pilot rész, akkor nincs probléma jöhet a többi. Nekem tetszett az NCIS, és kíváncsian vártam mit tudnak még kihozni a spinoff-ból, az NCIS: Los Angeles-ből. 

Mivel az "anya sorozatból" még "csak" a harmadik évad végén járok, ez alapján próbálok pro és kontra véleményt alkotni. Az első és legszembeötlőbb különbséget két szóval lehetne jellemezni. Szigor és lazaság. Míg Gibbs ügynök vasmarokkal irányítja csapatát, a Los Angeles-i társaság mondhatni elég könnyedén veszi a dolgait. A sok high-tech kütyü, a jobbnál-jobb autók, bennem egy kicsit James Bondos érzést kelt. Nem mondom, hogy nem hiteles az ügynökök megformálása, kissé más, mint amit megszokhattunk. De végül is ez szokott az egyik lényege lenni egy új sorozatnak, hogy valami újdonságot hozzon a többi szériával szemben.

Pár gondolat az "új fiúkról". A deja vu érzés kerít hatalmában, újfent régi-új arcok köszönnek vissza. Sam Hanna ügynök szerepében, a hip-hop legenda, LL Cool J, akinek eddig csak mellékszerepei voltak néhány elhanyagolható B kategóriás filmben. Ha színészi tudása csak fele annyira lesz jó, mint a rímtechnikája, idővel kedvelhető karakterré válik. Egyelőre bizalmat szavaznék neki. G. Callen ügynököt alakító Chris O'Donnellt ezer éve nem láthatta a közönség a vásznon. Érdekes választás az ő személye, de nem tett rosszat a sorozatnak.

A két szereplő mellett, mindenképpen meg kell említeni Linda Hunt nevét. Kellemes színfoltja a szereplőgárdának. Az apró termetű, de annál határozottabb Hetty "főnökasszony" szavára, a legkeményebb ügynökök is vigyázzba vágják magukat. Határozottan kedves, szerethető karakter.

A széria felépítése alalpján az NCIS:LA abba a kategóriába sorolható, amiből ha kihagy a néző néhány részt, akkor sem marad le semmiről. Abból kiindulva, hogy naponta olvashatunk híreket sorozatok megszünéséről, a pilot rész nagy nézettsége alapján bizakodhatunk, hogy a Los Angeles-i iroda ügynökei még sok izgalmas percet hoznak a sorozat kedvelők életébe.

6 rész megtekintése után:

süti beállítások módosítása