Mr. Brooks (2007)

Vetítik: Szerda, HBO 20:00

Mr. Brooks
színes, amerikai thriller, 120 perc, 2007
Rendezte: Bruce A. Evans
Főszereplők: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt
 

Earl Brooks sikeres üzletember, férj és apa. Mr.Brooks nem iszik, nem dohányzik, nem kártyázik. Csak egy szenvedélybetegsége van: a gyilkolás. Persze megpróbált leszokni, vagy 2 évig sikerült is "tisztának" maradnia. Mégis, pályának csúcspontjánál újra érezni kezdi azt a bizonyos űrt. Annak a bizsergésnek a hiányát, amit csak az életek kioltásának rituáléja tudott megadni. Néhány óra múlva már a későbbi áldozatok lakásában lépked célja felé nesztelenül, mint egy éjszakai ragadozó. Precízen, a terv szerint halad, mint mindig. De dolga végeztével rá kell jönnie, hogy óriásit hibázott. Ettől a pillanattól kezdve megborul Mr. Brooks addig szilárdan álló világa. Lánya hazatér az egyetemről, ismeretlen, de később nagyon is vészjósló okokból kifolyólag, felbukkan Mr.Smith, a piti kis zsaroló, az új gyilkosságok miatt pedig Atwood nyomozó ismét a sarkában van. Szerencsére Mr. Brooks képes úrrá lenni a kialakult helyzeten. A saját, kicsit morbid módján.

A film minden egyes pillanata odavágós, feszültségekkel teli. Szerintem Dr. Hannibál Lecter óta még nem rettegtem ennyire karaktertől. Olyan szinten kimért, intelligens és "beteg" személyként van megjelenítve, akitől nem lehet nem félni. Ezt csak tetézi az a tény, hogy egyszerűen senki sem ismeri a sötét oldalát, pedig már több, mint 100 gyilkosságot követett el "Ujjlenyomatos" gyilkosként. A figurák egyébként is rendben vannak, csak Demi Moore Atwood nyomozója lett szerintem picit sablonos. Kevin Costner egyszerűen fürdik a szerepben, William Hurt baromi creepy, kettejük párosa egyszerre hátborzongató és szórakoztató (az összes morbid poén priceless). Egy-két arc ismerős lehet a különböző sorozatokban jártas nézőknek, feltűnik egy  Las Vegas-i szünet erejéig Marg Helgenberger, valamint apuci kicsi lányát, anno Shark kicsi lánya, Danielle Panabaker személyesíti meg.

Abszolút csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki még nem látta, annak azért, aki meg már találkozott Mr.Brooks történetével, úgy sem tud leszokni róla :D 8/10.

I don't enjoy killing, Mr.Smith. I do it, because I'm addicted to it.
süti beállítások módosítása