Eredet (Inception)

Szombat este mikor kijöttem a moziból egyenesen lelkendeztem ezen a filmen. Az eltelt napok alatt valahogy csökkent a lelkesedésem, de még mindig azt mondhatom, hogy Nolan nem tud mellé nyúlni. Az Eredet feszes, érdekes, elég akciós, és eléggé mindfuck. Igazából nem is lehetne rá rosszat mondani, de ahogy megérik a történet az ember fejében és világossá válik, mi és hogyan történt - sokat veszít a varázsából. Mint moziélmény, egyszerűen páratlan. Az év egyik legjobbja, de ha lekaparjuk a felszínt nem sok marad.

Ott ültem a MOM Park 1-es termében a kényelmes vörös székben és csak csodálkoztam, amikor sorra tűntek fel a vásznon a kedvenc színészeim. Először Joseph Gordon-Levitt tűnik fel, majd Page kisasszony és végül még Marion Cotillard is befut néhány jelenet erejéig. És innentől már ha rossz is lenne a film, akkor is élvezném, de szerencsére erről szó sincs. Az Eredet szórakoztat. A sok szintvándorlás miatt először gondolkoztat is, de később ezt már nem mondhatjuk el. Sajnos csak gondolkodtat és nem elgondolkodtat. Nincs is itt nagyon miről. Ez egy nagyon profin csomagolt popcorn mozi, ami persze nem von le az élvezeti értékéből.

A látvány, elgondolás és megvalósítás mind-mind a topon van. A színészek jól alakítanak, a zene nagyszerű. Nem is lehet ennél többet kívánni. Az Eredet egy nagyszerű film, amit még párszor biztosan előveszek. A 9/10 lazán repül rá - nincs kétely, vagy megingás.

süti beállítások módosítása