Éjsötét árnyék (Dark Shadows)

Ennél a filmnél minden hozzávaló adott volt, hogy Tim Burton egy újabb kellemes filmet szállíthasson a nagyközönségnek. Nem kis bánatomra ez nem történt meg. Az utóbbi idők egyik legnagyobb csalódása volt ez a film számomra.

2012_dark_shadows_023.jpg

Valahol a történet körül kezdtek szétcsúszni a dolgok. A sztori egy faék egyszerűségét sem közelíti meg. Barnabas visszatér a síron túlról és nem történik semmi. Valami boszi személyes bosszúja még folytatódik, de lényegében másfél óráig egyhelyben toporgunk. Nincs kifutása a történetnek egyik irányban sem. Mire a nagy fináléhoz érünk már teljes érdektelenség övezi a filmet. A végső harc ugyanolyan unalmas, mint a film többi része. Egy picit sem tudta megmozgatni a fantáziámat.

A karakterek kiindulási alapnak jók lennének, de beleposhadnak a saját unalmas kis világukba. Olyan minth a teljesen egyedi entitásokként léteznének egymással párhuzamossan, és köztük az interakció bűzlik az erőlködéstől.

A téma és Tim Burton arra engedett következtetni, hogy jó adag fekete humorral bombáznak majd minket. Ebből sem láttam sokat. Egy-két poén ugyan elcsattant és volt közte néhány sötétebb tónusú is, de összességében a jellegtelenségbe veszett a film. Hova lett Tim Burton eltéveszthetetlen stílusa?

Sajnos a Dark Shadows minden téren csalódás. Talán azért fáj jobban, mert itt minden adott volt. A környezet, a karakterek, a színészek, a rendező. Tényleg minden és az egészet elpazarolták erre jellegtelen holnap már teljes homályba vesző filmre.

3/10

süti beállítások módosítása