Sofőrlecke (Driving Lessons)

A tesóm Harry Potter fan. Nem is, már szinte függő, így az ő jóvoltából jutok el a Harry Potter-trió filmes szárnypróbálgatásaihoz. Harry, azaz Daniel Radcliffe elég gyenge kísérletéről már írtam. Most Rupert Grint a következő a sorban. Talán ő a legtehetségesebb a trióból, ezért remélhettünk egy kellemesebb filmet, amit végső soron meg is kaptunk.

Ben egy félős teenager, mélyen vallásos családban él, ahol az anyuka viseli a nadrágot. Nyári munka gyanánt egy nyugdíjas színésznőnél kezd dolgozni. Mikor első nap munkába áll nem gondolja, hogy ez egy különös kaland kezdete lesz. Megismeri saját magát és elindul a felnőtté válás rögös útján.

A felnőtté válás nehézségei vannak a középpontban. Szerencsére még nem annyira szájbarágós, hogy sikítva rohanjunk ki a szobából. Van tanító jelleg bőven, de eltalálták azt a vékony sávot, amikor még tényleg érdemben át lehet adni az üzenetet, és a néző sem mászik a falra tőle.

És akkor az egyik leglényegesebb kérdés: mennyire sikerül Ront a háta mögött hagynia Rupert Grintnek? Szerintem derekasan helyt állt. A szerepet jól oldotta meg, már-már kellemes volt a játéka. Szerény véleményem szerint ő viheti a legtöbbre a trióból, mármint szakmailag. Mert ugye Harry népszerűségben üt mindent, meg aztán a tini csajok bálványa is, ami elég nagy gazdasági előnyt jelent.

A szép tájak mindig magával ragadnak a filmekben. Ha a fényképezés jó, akkor az már fél siker egy filmnél (legalábbis nálam). Skócia gyönyörű, ez elég közhely, de így van. Egyszer elmegyek oda. Ez a filmre vonatkoztatva annyit tesz, hogy a skóciai felvételek nekem nagyon bejöttek. Tényleg nehéz egy szép tájat rondán fotózni, de ennek ellenére mindig magával ragad az ilyesmi. Még ha a film nem is lenne jó – ami nem így van – akkor ez legalább kárpótolt volna.

Egy kellemes másfél órát tölthettem el a képernyő előtt. Kicsit tanmese, de a jobbik fajtából. 7/10-et bőven megér, egy esetleges újranézés még akár 8-ra is felkerekítheti ezt. Nem csak Harry Potter rajongóknak ajánlott.

süti beállítások módosítása